High End München ist wieder da!

Nou ja bijna dan. Voor iedereen die dit jaar naar de hoofdstad van de Duitse deelstaat Beieren afreist om daar in de gangen, kamers en hallen naar al het moois te kijken en luisteren hebben wij een aantal leuke tips die zo handig in de routeplanning opgenomen kunnen worden:

 

Ayre Acoustics, het eigenwijze en fenomenaal klinkende merk uit Boulder heeft met de QX-5 Twenty muzikaal goud in handen. Een Streamer/DAC die zo vloeiend klinkt dat het bijna lijkt alsof de 1en en 0en met een naald uitgelezen worden. Onzin natuurlijk maar hij klinkt zo evenwichtig en zo verfijnd dat de term Analoog bijna niet te vermijden is. Net als de glimlach op het gezicht overigens want daar is Ayre Acoustics echt meester in, pure muzikale fun.
De QX-5 Twenty vind je samen met een aantal compleet nieuwe prototypes van de  8-serie in HAL 2 stand H08

Mark Levinson, Revel Loudspeakers, JBL Synthesis en Lexicon – samen the Harman Luxury Group – staan bekend om hun door wetenschap gedreven ontwerpfilosofie. Producten waar precisie en perfectie geen doel maar een uitgangspositie zijn. Dit jaar introduceren de grootmeesters van de audio een aantal bijzonder interessante producten waaronder de Mark Levinson 515 Platenspeler en de Revel Performa Berillium modellen. Daarnaast wordt er een update gepresenteerd van de Mark Levinson No 519 CD-Speler/DAC/Streamer/Voorversterker. Veel moois dus.
Je vind deze merken in Atrium 4, op de 1e verdieping in kamer F119.

De steevast als ‘levensecht’ betitelde klank van Wilson Audio wordt regelmatig als pure referentie aangeduid. Diverse gerenommeerde recensenten beschrijven onder andere de Sabrina, Yvette en Alexx als de ultieme luidsprekers in hun klasse. Geen wonder dus dat Wilson Audio ook dit jaar weer goed vertegenwoordigd is in München waar diverse fabrikanten hun kwaliteiten ten gehore brengen via Wilson Audio luidsprekers. Hieronder de short list:
Wilson Audio Alexx SimAudio Ruimte F114
Wilson Audio Alexx Nagra Ruimte E217
Wilson Audio Sasha 2 Data Conversation Systems Ltd Ruimte E209

Wij hebben er in ieder geval veel zin in!