Primeurtjes! Daar houden we van. Zeker als het om één van de meest legendarische audiomerken ter wereld gaat. Mark Levinson. Pure power en precisie in schitterend vormgegeven krachtcentrales waarbij de aandacht voor detail zowel op, als achter het two-tone aluminium front maatgevend te noemen is. Dit voorjaar introduceren we de eerste twee modellen in een compleet nieuwe serie die zich onder de bestaande 500serie zal gaan plaatsen. Het eerste model, de No 5805 geïntegreerde versterker zullen we 9 en 10 Maart aan u voorstellen in Alkmaar!

De No 5805 is een volledig discreet opgebouwde geïntegreerde versterker naar vertrouwd Mark Levinson recept: puristisch en perfect tot in het kleinste detail dus en met een enorme lineaire voeding. De klasse AB versterker schakeling levert een comfortabele 125Watt @ 8Ohm. Klankmatig komt de No 5805 met zijn extreme transparantie, focus en kracht een heel eind richting de klasse van de grotere No 585 die hem vanzelfsprekend in controle en schaalgrote nog altijd naar de kroon steekt. De No 5805 is echter een stuk lager geprijsd en daarmee ongelooflijk veel Mark Levinson voor zijn geld. Uitgerust met 3 analoge ingangen, een MM/MC phonostage en een 4tal digitale ingangen (inclusief USB audio) krijgt de No 5805 een adviesprijs van ongeveer € 9500,-

De No 5805 zal ook leverbaar worden in een uitvoering met louter digitale ingangen – de No 5802. Deze versie is afgezien van de analoge ingangen versterker technisch identiek en uitgerust met 2 RCA coaxiaal digitale, 2 Toslink optisch digitale, een AES/EBU en een USB Audio input. De No 5802 gaat naar verwachting € 8300,- kosten.

In April worden deze nieuwe modellen in de winkel verwacht maar tijdens de Audio Show Alkmaar mogen wij de No 5805 al even combineren met de -eveneens nieuwe- Revel F228Be luidsprekers.

Vorig jaar speelden we met de Revel F208 uit de Performa 3 series en dit jaar doen we er met de nieuwe Beryllium uitvoering een flinke schep bovenop. De Beryllium modellen stammen fysiek duidelijk van dezelfde tekentafel -iets wat goed is kan je hooguit perfectioneren- maar daar houdt de vergelijking met de Performa 3 serie eigenlijk snel op. Een compleet nieuwe tweeter opgebouwd rond een fenomenale Beryllium dome, de nieuwste generatie waveguide, verbeterde woofers en midrange en een aangepast cross-over met topklasse componenten. Wij zijn fan van de eerlijke en snelle klank van Revel maar de F228Be (en M126Be monitor) hebben ons echt even achter de oren doen krabbelen. Wij zijn er van overtuigd dat er systemen zijn die een veelvoud kosten en minder high-end talent in de genen hebben dan deze Revel Be’s. We zien er dan ook erg naar uit om deze fantastische combi aan u te laten horen tijdens de show.

We zien u graag in ruimte 9 – Kees Kist 5.