Ze zijn er! De nieuwe Mark Levinson No 5805 en No 5802 geïntegreerde versterkers

Mark Levinson. De naam alleen al resoneert een legendarische historie. Ruim 45 jaar High End Audio gedreven door een aan obsessie grenzende zoektocht naar perfectie. Ooit gestart vanuit de wens een versterker te bouwen die de muzikale klasse van een buis combineerde met de betrouwbaarheid en kracht van een transistor. Vandaag door velen gelauwerd als de absolute referentie waarbij stabiliteit en neutraliteit de basis vormen van elk ontwerp. In Harman’s Engineering Center of Excellence in de USA wordt elk facet minutieus geperfectioneerd onder toeziend oog van Chief Engineer Todd Eichenbaum.

Met de No 585 heeft Mark Levinson misschien wel één van de allerbeste geïntegreerde versterkers in huis. Aan die legendarische klasse voegen we vandaag een tweetal geïntegreerde versterker modellen toe die zich in prijs en performance net iets onder de No 585 zullen positioneren. De Mark Levinson No 5805 en No 5802 – twee modellen die de start vormen van een compleet nieuwe generatie van Mark Levinson producten.

De No 5805 is een volledig discreet opgebouwde geïntegreerde versterker naar vertrouwd Mark Levinson recept: puristisch en perfect tot in het kleinste detail dus en met een enorme lineaire voeding. De klasse AB versterker schakeling levert een comfortabele 125Watt @ 8Ohm. Klankmatig komt de No 5805 met zijn extreme transparantie, focus en kracht een heel eind richting de klasse van de grotere No 585 die hem vanzelfsprekend in controle en schaalgrote nog altijd naar de kroon steekt. De No 5805 is echter een stuk lager geprijsd en daarmee ongelooflijk veel Mark Levinson voor zijn geld. Uitgerust met 3 analoge ingangen, een MM/MC phonostage en een 4tal digitale ingangen (inclusief USB audio) krijgt de No 5805 een introductieprijs van € 9190,-

De No 5805 zal ook leverbaar worden in een uitvoering met louter digitale ingangen – de No 5802. Deze versie is afgezien van de analoge ingangen versterker technisch identiek en uitgerust met 2 RCA coaxiaal digitale, 2 Toslink optisch digitale, een AES/EBU en een USB Audio input. De No 5802 heeft een introductieprijs van € 7990,- De perfecte geïntegreerde versterker voor de liefhebber die zijn muziek puur vanaf digitale media geniet.

Gedurende de zomermaanden zullen deze geweldige versterkers hun weg vinden naar onze dealers. Ga ze absoluut beluisteren – wat ons betreft herdefiniëren ze wat er klankmatig mogelijk is in deze klasse en zet Mark Levinson met de No 5805 en No 5802 in één klap de nieuwe standaard!

In het vierde kwartaal van dit jaar verwachten wij hier de No 5101 Streaming CD/SACD speler/DAC aan toe te voegen. En de No 5000serie zal zich ook daarna nog verder uitbouwen.