REFERENCE SOUNDS HOME CINEMA

“Ik moet een jaar of 6 geweest zijn. Zonder aan mij opgegeven reden dropte mijn ouders mijn toen nog kleine zusje bij oma om vervolgens met mij op de achterbank door te crossen naar de Lijnbaansgracht in Amsterdam. Pa frommelde zijn (toen al) oude BMW vakkundig in een veel te krap parkeervak om met mij aan de hand trots het Leidseplein op te lopen. Ik had werkelijk geen idee. Totdat we de grote deur van de City doorliepen en we een paar minuten later plaatsnamen in de rode theaterstoelen. Heman – Masters of the Universe. Het grote scherm, de overweldigende sound. Pure magie. Even voelde ik me net zo groot als Dolf Lundgren, maar dan niet in dat malle lederen outfit natuurlijk.”

Audiovisuele illusie

Daar werd het zaadje geplant. De fascinatie voor film die je vastpint in je stoel en betovert waar je bij zit. Voor ons is dat precies wat een goede film of concert moet doen: hij transporteert je even naar een andere wereld, laat je vergeten waar je bent. In de jaren na Heman zijn we ons steeds verder gaan verdiepen in de techniek achter het doek. Zoekend naar de link tussen techniek en magie en dan vooral hoe die techniek je nog dieper in de film weet te trekken. De sleutel ligt in een uitgewogen balans tussen beeld, geluid, akoestiek en sfeer. Het visuele spektakel van film is verloren zonder zintuigen prikkelend geluid. Geluid maakt je deel van de film. Voor die intense beleving is er maar één echte specialist. JBL Synthesis. Daarom zijn wij al jaren de trotse importeur. Geboren in de professionele Cinema stond JBL aan de wieg van de hedendaagse bioscooptechniek. JBL is de ‘Sound of the Cinema’, dichterbij de allerbeste bioscoop beleving kom je niet. Maar een magische beleving is veel meer dan een goed product alleen. Net als bij High-End audio draait het om de synergie. Samensmelting van beeld, geluid en ruimte. Iets waar we ons, ondersteund door onze fabrikanten en diverse trainingen steeds verder in zijn gaan specialiseren. Samen met onze partners zijn wij in staat om ultieme Home Cinema wens te vervullen. Reference Sounds – Masters of the Cinema.

LUISTEREN

Een goede Cinema begint bij de klant. Het draait niet om de techniek maar om de wens van de klant. De weg naar een goed eindresultaat begint daarom met het in kaart brengen van de wensen en verwachtingen. Luisteren dus. Vanuit dat punt puzzelen we aan een oplossing die perfect aansluit bij wens en ruimte. Soms is een cinema vraag heel specifiek, is de basis al gerealiseerd en is er al een ideaalbeeld van hoe de ruimte ingevuld moet worden. De andere keer starten we met een blanco stuk papier. Wat de vraag ook is, alles begint bij het duidelijk in kaart brengen van de wens.

IMMERSIVE

Waar de eerste films ondersteund werden door een enkele live muzikant en later door één speaker zijn we nu gewend aan tientallen luidsprekers om ons heen. Audio formaten als Dolby Atmos, DTS:X en Auro schalen de omringende surround beleving op naar een onderdompelende ervaring met de toevoeging van luidsprekers boven de luisteraar. Die immersive of 3D audio waarbij geluid van alle kanten lijkt te komen is ronduit spectaculair. Ook hier is het echter de kunst om een goeie balans te vinden, alle kanalen naadloos in elkaar over vloeiend. Alleen zo waan je je in een bubbel van geluid. Zitplek in de ruimte in relatie tot scherm en speakers, speaker locatie, akoestiek en afregeling zijn extreem belangrijk. Alleen als alle elementen kloppen verandert goed in magisch.

MAATWERK

Als vakidioten zijn wij natuurlijk gek op de techniek die de Cinema maakt tot wat hij is. Toch streven we bij de ideale Home Cinema altijd naar een totaalbeleving waarbij de techniek visueel aan het zicht wordt onttrokken. Compleet weggewerkt in het interieur dus. We willen je onderdompelen in een audiovisuele illusie, betoveren met beeld en geluid – niet met techniek. Met JBL Synthesis hebben we daarvoor wat ons betreft de allerbeste componenten in huis. Strak integreerbaar in de wanden en plafonds en compleet geoptimaliseerd voor hun doel; Home Cinema weergave van absolute topklasse.

Als importeur en specialist in toepassing van onze merken gaan we echter verder dan leveren het product alleen. Met onze eigen ‘in-house’ interieurbouwer zijn we in overleg met onze JBL Synthesis partners ook perfect in staat om uw complete Home Cinema te realiseren. Van design tot realisatie. Van klein tot mega. Alles is mogelijk en bovendien te ervaren in ons Experience Center.

Experience JBL Synthesis Home Cinema

Onze passie voor de ultieme weergave van beeld en geluid is gigantisch. Toch is er maar één manier om de kracht van JBL Synthesis echt over te brengen. De tinteling in je buik, rillingen op je rug en compleet meeslepende energie van een volledige geoptimaliseerde JBL Synthesis Home Cinema. Je moet het zelf te ervaren. En dat kan. Met onze 21 kanalen sterke JBL Synthesis Cinema in het geweldige Reference Sounds Experience Center beleef je de kracht van JBL Synthesis volop. Naast de beleving van onze JBL Synthesis Cinema is ons Experience Center ook een enorme inspirator voor alle mogelijkheden op gebied van afwerking, integratie, licht en materialen. Alles komt samen waarbij de oplossingen veel verder gaan dan een pure dedicated Home Cinema. De integratie van geluid in een maatwerk TV wand of meubel, mediaruimte, mancave, bar of gewoon heerlijk in de woonkamer – alles is mogelijk.

Je bent – op afspraak – van harte welkom in het Experience Center van Reference Sounds.

WIJ STAAN VOOR U KLAAR

bezoek ons experience Center
ONZE CONTACTGEGEVENS

Official BeNeLux Distributor