De naam alleen al resoneert een legendarische historie. Ruim 45 jaar High End Audio gedreven door een aan obsessie grenzende zoektocht naar perfectie en door velen gelauwerd als de absolute referentie. Stabiliteit en neutraliteit vormen de basis van elk ontwerp waar ongekende kracht hand in hand gaat met ontsluierende detaillering.

Het rode dot-matrix display, machtige two-tone aluminium chassis, hurricane luidspreker aansluitingen, massieve bouwkwaliteit en de inventieve veelzijdigheid staan symbool voor tijdloze klasse. Maar de superioriteit wordt pas echt duidelijk bij het zien van de technische discipline achter de fraaie frontplaat: werkelijk alles is tot in de kleinste details doordacht. Elk onderdeel en iedere schakeling is geoptimaliseerd voor pure perfectie en met een duidelijke boodschap: dit is niet zomaar een audiomerk. Dit is een Mark Levinson.

Mark Levinson Audio Systems werd opgericht in 1972. In een tijd waarin de markt gedomineerd werd door buizenversterkers was Mark Levinson één van de eerste fabrikanten die de muzikaliteit van een buis wist te benaderen met een solid-state (transistor) ontwerp. Met het trendsettende uiterlijk, massieve bouwkwaliteit en ultra stabiele klank, is Mark Levinson uitgegroeid tot legendarische status. Gespecialiseerd in fraaie audiocomponenten waar de klasse en duurzaamheid vanaf spat. Iedere Mark Levinson is trouw aan het originele ideaal. Power. Precion. Purity. Bewaakt en tot perfectie uitgevoerd door een team van ’s werelds meest gerenommeerde ontwerpers in Mark Levison’s Engineering Center of Excellence in Shelton, Connecticut, Amerika.

POWER

De kracht van een Mark Levinson is zeldzaam. Een direct gevolg van het ontwerp proces waarbij elke schakeling tot in het uiterste geperfectioneerd wordt voor haar functie en vervolgens gevoed wordt vanuit een eigen, super stabiele voeding. Luister naar een Mark Levinson eindversterker en je begrijpt direct wat we bedoelen, het laag is krachtig en super gecontroleerd maar ook lichtvoetig en bloedsnel een direct gevolg van Mark Levinson’s extreme Power en korte signaalwegen.

PRECISION

Handmatige selectie van de allerbeste componenten, samengesteld in intelligente schakelingen gebaseerd op jarenlange research en ervaring vormen de basis van iedere Mark Levinson. Daarbij wordt werkelijk aan elk detail gedacht; het gebruikte printplaat materiaal, de vorm van de printbanen, de afscherming van de voeding alles wordt tot in perfectie gebouwd om er voor te zorgen dat het uitgangsignaal een exacte versterkte kopie is van het ingangssignaal. Die precisie hoor je terug in de timing en de resolutie van Mark Levinson, elk detail wordt feilloos en met de scherpste precisie weergegeven.

PURITY

In elk Mark Levinson ontwerp wordt maximale zorg besteed aan het buiten de deur houden van vervuiling en vervorming zodat elk signaal – hoe klein ook – met de grootste nauwkeurigheid wordt versterkt. De schakelingen zijn veelal direct gekoppeld en behouden de puurheid van het signaal perfect in takt zonder daar eigen smaak of kleur aan toe te voegen. Zuiver, snel en transparant is dan ook het kenmerk van de huidige generatie Mark Levinson.

MARK LEVINSON

Impressie van de line-up

MARK LEVINSON NO 5101

MARK LEVINSON NO 5805

MARK LEVINSON NO 5302

MARK LEVINSON NO 5206

MARK LEVINSON NO 5105

MARK LEVINSON NO 585.5

MARK LEVINSON NO 519

MARK LEVINSON NO 534

Bekijk de prijslijst

WIJ STAAN VOOR U KLAAR

bezoek ons experience Center
ONZE CONTACTGEGEVENS

Official BeNeLux Distributor

MARK LEVINSON DEALERS