REFERENCE SOUNDS HIGH END

“Ok, we geven toe, we hebben een enorm zwak voor mooie audioproducten. Als jong jochie struinde ik wekelijks door de stad, windowshoppend langs alle hifi winkels, starend naar de versterker met de mooiste potmeter. ‘Daar heb je hem weer…’ De liefde voor techniek en de invloed daarvan op goed geluid zat er dan ook al vroeg in. Na een grafische opleiding verschoof de aandacht al snel naar de elektronica, gemotiveerd om te begrijpen wat er schuil ging achter het front en die glimmende potmeter. Na, of eigenlijk al tijdens de MTS elektrotechniek belande ik als reparateur op een technische dienst van audioproducten. Daar sleutelde ik voor het eerst aan een Mark Levinson en was direct verkocht. De massiviteit en precisie van die ontwerpen, meesterlijk. Die passie voor perfectie, alles uit de techniek willen peuteren in dienst van de muziek is de continue inspiratie. Als een kleine jongen in een snoepwinkel. Een gevoel dat nooit is weggegaan.”

KUNST

Muziek is kunst. Een meer of minder georganiseerde samenhang van klanken die direct in verbinding lijken te staan met onze emotie. Het zo nauwkeurig mogelijk reproduceren van die kunst is onze ultieme missie. Superieure weergave die je het gevoel geeft er écht bij te zijn, je favoriete artiest beleven alsof hij voor je staat – het geeft een enorme kick. Die passie voor het ultieme geluid delen we graag via onze kennis en onze geweldige producten.

Official BeNeLux Distributor

DETAIL

Het verschil tussen High-End en gewoon goed zit in het detail. Zorg en aandacht voor ieder facet van het ontwerp, inzoomend op iedere stap, steeds de vraag stellend wat er beter kan. Met dat streven bouwen onze merken de mooiste producten. Ieder met hun eigen technische filosofie en klankeigenschappen. Precies, puur en snel als Mark Levinson. Gloedvol, krachtig en rijk als Dan D’Agostino. Luchtig, lichtvoetig en open als Ayre Acoustics. Ze kleuren allemaal hun eigen pallet met haar eigen subtiele accenten. De vraag is dan ook niet welk product het beste is maar welk product jou het meest raakt. Een zoektocht waar we je graag bij helpen. In ondersteuning van onze geselecteerde dealers kan dat – op afspraak – ook bij ons, in het Reference Sounds Experience Center waar je onze schitterende merken volledig kan beleven.

VAN WOONKAMER NAAR CONCERTZAAL

Klank en ruimte zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Iedere ruimte heeft zijn eigen vingerprint op de sound. Het Concertgebouw in Amsterdam, de Doelen in Rotterdam, het Musikverein in Wenen, ze hebben allemaal hun eigen karakter. Bij ons thuis is dat niet anders. Net als het aanpassingsvermogen van het orkest aan de eigenschappen van de concertzaal is de interactie tussen luidspreker en luisterruimte van enorme invloed op het eindresultaat. Kennis van de wisselwerking tussen luidspreker en akoestiek is dus een vereiste om een goed systeem naar magisch te brengen. Desgewenst gaan we daarbij verder dan de plaatsing van de luidsprekers alleen en optimaliseren we de ruimte met focus op een zo evenwichtig mogelijke klankbalans. Laat je inspireren door de mogelijkheden en onze akoestische oplossingen in het Reference Sounds Experience Center.

SERVICE

Al onze merken bouwen op een lange historie. Bij Reference Sounds glimlachen we daarom niet alleen naar het nieuwste van het nieuwste maar ook naar de modellen van weleer. Wij begrijpen als geen ander hoe vervelend het is als er een defect is. Onderhoud en reparaties doen we dan ook graag. Waar mogelijk en noodzakelijk met originele componenten en met de grootste zorg en respect. En ook al maken we van een golden oldy nooit meer een nieuwe, we zullen er alles aan doen om hem zo fit als mogelijk in orde te krijgen.

WIJ STAAN VOOR U KLAAR

bezoek ons experience Center
ONZE CONTACTGEGEVENS

Official BeNeLux Distributor