Een Revel luidspreker laat zich niet vergelijken met andere luidsprekers. Simpelweg omdat hij niet ontwikkeld wordt als andere luidsprekers. Waar veel speakers het geestkind zijn van één enkele ontwerper met de gouden oren is Revel het product van jarenlange research, meetprocedures, test protocollen en blinde luisterproeven. Ontwikkeld langs een duidelijke richtlijn die gevormd is door talloze onderzoeken naar onze perceptie van realistische weergave. Zo is elke Revel luidspreker, ongeacht model of prijs niet alleen geoptimaliseerd voor een evenwichtige weergave recht voor maar juist ook naast de luidspreker. Een eigenschap die gereflecteerd wordt door een uniform afstraalgedrag en een kaarsrechte frequentie karakteristiek. Een streven even geniaal als simpel als we weten dat het klankbeeld op de luisterplek een optelsom is van direct en gereflecteerd geluid. Een Revel luidspreker wordt pas in productie genomen als deze door diverse luisterpanels als beste verkozen wordt tijdens geblindeerde luistersessies. Deze unieke benadering geven elke Revel een ongekende price-performance ratio.

Revel luidsprekers zijn dynamisch, lineair en beheerst. De uitgebalanceerde weergave schetst een groots klankbeeld die niet alleen voorbehouden is aan de gelukkige in de sweet-spot. Hou je van timing, kracht en bovenal (h)eerlijk geluid dan is Revel ongetwijfeld een goede keuze.

GUIDED BY THE WAVE

Wat ons betreft zijn de luidsprekers van het Amerikaanse Revel een soort onontdekte pareltjes in High End Audio. Terwijl veel fabrikanten een gigantische hap van het budget aan marketing wijden, investeert Revel liever in research en ontwikkeling. De engineers in Northridge beschikken dan ook over een reeks unieke en in eigen beheer ontwikkelde test en meetsystemen zoals de ‘double blind listening room’ en de ‘spinorama’ die het afstraalgedrag van de luidspreker in kaart brengt middels een 70tal geautomatiseerde metingen. Iedere luidspreker bundelt de afgestraalde energie in meer of mindere mate. Hoe hoger de frequentie, hoe sterker de bundeling. Uitdaging zit hem in een zo’n homogeen mogelijk afstraalgedrag waarbij vooral de overgang van midrange naar tweeter het grootste knelpunt vormt. Waar de midrange zijn energie als gevolg van zijn relatief grote diameter ten opzichte van de afgestraalde frequentie (golflengte) al behoorlijk gericht afstraalt, is de spreiding van de tweeter nog heel groot. Rondom die overgang zien we naast de as van de speaker daarom vaak een enorme dip in het frequentieverloop. En alhoewel dat misschien op het eerste oog niet zo belangrijk lijkt is het juist die energie die ons klankbeeld via wanden, vloer en andere reflecties bepaalt. Het geluid op de luisterplek is namelijk altijd een optelsom van het directe- en het gereflecteerde geluid. Een evenwichtige weergave van alle frequenties buiten de as van de luidspreker is dus cruciaal voor een homogene weergave. Iedere Revel vertrouwt daarom op de speciaal gevormde Revel WaveGuide – een elipsvormige kom rondom de tweeter die het afstraalgedrag van de tweeter perfect aanpast aan het afstraalgedrag van de midrange. Een Revel luidspreker levert dan ook een meetplaatje om je vingers bij af te likken. Alle tonen worden super lineair weergegeven en zo klinkt een Revel ook. Het is dan ook de wetenschap achter de luidspreker en vooral de relatie tussen gereflecteerd en direct geluid die iedere Revel luidspreker maken wat hij is: eerlijk en neutraal van klank, makkelijk plaatsbaar met een breed genietbare stage.

REVEL ARCHITECTURAL LOUDSPEAKERS

Revel omvat een breed assortiment van fenomenale luidsprekers die zich onderling voornamelijk onderscheiden in kwaliteit van de bouw en componenten. Niet in de ontwerp procedure. Deze filosofie draagt bij aan een uitzonderlijke synergie tussen alle modellen die Revel luidsprekers dan ook bijzonder geschikt maken voor meerkanaals en custom install toepassingen.

Revel’s Architectural series brengen groots geluid zonder de visuele aanwezigheid van speakers. Een breed assortiment van inbouwluidsprekers voor wand en plafond inclusief subwoofer en center luidspreker voor stereo, multi-room en surround configuraties. Compromisloze weergave van muziek en filmgeluid, naadloos geïntegreerd in het interieur.

REVEL

Impressie van de line-up

REVEL M16

REVEL F35

REVEL M105

REVEL M126BE

REVEL F226BE

REVEL F228BE

Revel F328BE

REVEL W873

Bekijk de prijslijst

WIJ STAAN VOOR U KLAAR

bezoek ons experience Center
ONZE CONTACTGEGEVENS

Official BeNeLux Distributor

REVEL DEALERS