JBL is overal. Als pionier op gebied van geluidstechnologie in bioscopen begon James Bullogh Lansing zijn missie in de jaren 20 van de vorige eeuw. Vrijwel iedere bioscoop vertrouwde op zijn kwaliteiten. Het doopte JBL tot ‘the Voice of the Theater’. Die expertise vertaalde zich al snel in toonaangevende hifi luidsprekers voor thuis. Tegelijkertijd bleven de wortels van de professionele sound diep verankerd in het DNA van JBL. The Academy of Motion Picture Arts bekend van de Oscar uitreiking – JBL. ’s Werelds beste studio’s – JBL. Groot live concert – JBL. Altijd strijdend voor een sound met dezelfde drive en spontaniteit als ‘the real thing’. Dynamiek met hoofdletters dus.

In de jaren 70 was een professionele studio zonder JBL luidsprekers haast ondenkbaar. Niet veel later vonden de studio modellen met hier en daar een aanpassing ook de weg tot de huiskamer. Meest dankbare voorbeeld is de iconische JBL L100, één van de meest populaire luidsprekers aller tijden.

Ruim 70 jaar innovatie, talloze patenten en de onstuitbare drang naar echte live sound weerklinken vandaag in diverse lijnen. Ieder met een eigen specialisme maar aan elkaar verbonden door JBL’s professionele roots en ongekende skills, maar dan volledig geoptimaliseerd voor thuis.

JBL CLASSIC MODELS

In de jaren 70 van de vorige eeuw werd menig album geproduceerd via de dynamische klanken van een JBL Studiomonitor. Al snel werden James B. Lansing’s 4310 luidsprekers de referentie van de professionele studio. Op een bepaald moment stonden er alleen al in studio’s in de Verenigde Staten meer JBL Monitoren te draaien dan alle andere merken bij elkaar. Die droge, dynamische en crispy ‘West Coast Sound’ zou niet veel later zijn weg vinden naar een model voor thuis. Met een voor die tijd opvallend modern front maar dezelfde driver bezetting en iconische L-Pad toonregeling was er een klassieker geboren – de JBL L100.

De L100 bracht de referentie voor de studiodesk naar de sofa voor thuis en werd razend populair. Het was dé speaker van die tijd en cassette fabrikant Maxell maakte er met hun ‘blown away guy’ zelfs een geniale advertentie mee. Naast de L100 ontstonden er een aantal varianten zoals bijvoorbeeld de 4312. Nu, bijna 50 jaar later herintroduceert JBL deze fantastische klassiekers compleet met up-to-date techniek en minstens even hoge fun factor!

JBL PREMIUM LOUDSPEAKERS

JBL Synthesis is ook absolute high-end audio met een professionele ruggengraat. Hoorn geladen compressie drivers zijn in de professionele wereld meer regel dan uitzondering maar worden in high-end luidsprekers maar zelden succesvol ingezet. Daar vormt JBL al jaren een uitzondering. Als absolute pionier van de hoornluidspreker hebben de ingenieurs in Northridge – nauwlettend samenwerkend met JBL’s professionele tak – de compressie driver verfijnd tot een meesterwerk waarvan de JBL Synthesis Everest het meest toonaangevende voorbeeld is. Die kennis vloeit door in de diverse vloerstaande- en studio modellen die de line-up rijk is. Allen met een ongekende dynamiek, controle en neutraliteit die het gevoel van de ‘live’ beleving als geen ander weten te benaderen.

JBL HDI SERIES

Zeg je JBL dan zeg je dynamiek. Geluid met een enorme overtuiging en power. Het hart van de nieuwe JBL HDI serie is de grote, gepatenteerde High Definition Imaging Waveguide. Niet zomaar een tweeter maar een compleet nieuw ontwikkelde JBL 2410H-2 compressie driver. Een technologie afkomstig van JBL Professional maar fijngeslepen voor high-end hifi weergave. Het verbetert het rendement van de tweeter waardoor er veel minder energie verloren gaat. De voorzijde van de compressiedriver is gekoppeld aan de HDI WaveGuide. Een speciaal gevormde hoorn die het rendement verder verhoogt en de afstraling controleert zodat je overal in de kamer van een geweldige klank geniet.
De JBL HDI Serie staat voor ongekende snelheid en precisie die tot nu toe voorbehouden was aan veel kostbaardere modellen van JBL. Van de compacte HDI-1600 boekenplank luidspreker tot de machtige vloerstaande HDI-3800. Muziek of film. Klassiek of rock. JBL HDI Series plaatst je er midden in. Met een enorme kracht en betoverend realisme.

JBL

Impressie van de line-up

JBL L100 Classic

JBL L82

JBL HDI 3600

JBL HDI 1600

JBL S4700

JBL EVEREST DD67000

JBL K2-S9900

JBL 4312G

Bekijk de prijslijst

WIJ STAAN VOOR U KLAAR

bezoek ons experience Center
ONZE CONTACTGEGEVENS

Official BeNeLux Distributor

JBL DEALERS