Audio Research High-Definition™

Betoverend. Dat is misschien wel het beste woord om de klank van Audio Research mee samen te vatten. De gigantische soundstage met oneindige gelaagdheid baadt je in een caleidoscopisch klankbad waarin elke kleur vloeiend over gaat in de andere. High End met een waanzinnige gloed en ongelooflijke wauw factor zonder overdreven spectaculair te zijn.

State of the art audiosysteem

Het fundament van Audio Research start in 1970. Een tijd waarin steeds beter wordende Solid State transistor techniek, de audiomarkt in rap tempo overneemt. William Zane Johnson, beter bekend als Bill, bleef echter trouw aan zijn geloof dat de vacuümbuis de meest realistische en overtuigende muzikale beleving weet te scheppen. Met dat ideaal bouwt Audio Research al ruim 50 jaar aan haar state-of-the-art audiosystemen waarin de buis de hoofdrol speelt. Mooi daarbij is dat ook modellen van de eerste jaren over het algemeen nog prima te onderhouden en refurbishen zijn.

Gloedvol en krachtig

Audio Research’ High-Definition weergave heeft bij ons altijd al een soft-spot gehad. De synergie met onder andere Wilson Audio, JBL en Transparent Cable is fantastisch en internationaal bekend. Van de herinnering aan onze eerste confrontatie met de Ref 5 krijgen we nog altijd jeuk aan het trommelvlies. De impact van die voorversterker op de verder op transistor techniek gebaseerde bron en eindversterker was gigantisch. Alsof de stage ineens ruimte maakte om ieder klank element zijn eigen plek te geven. Een machtige ervaring. Ook de power van de eindversterker modellen is heel bijzonder. Vaak zijn buizenversterkers niet direct de grootste krachtbronnen waardoor de keuze voor de luidspreker met een wat hogere efficiëntie en vlak impedantieverloop een belangrijk punt is voor een geslaagd huwelijk. Met de uitgekiende ontwerpen, speciaal geselecteerde buizen en hoge interne voedingspanningen weet Audio Research muziek niet alleen gloedvol maar ook met macht en serieuze power weer te geven.

Beter door selectie en evaluatie

Voor de keuze van de juiste buis gaat Audio Research niet over één nacht ijs. Na de eerste selectie door de toeleverancier gaan de experts van Audio Research verder met het matchen, paren, testen en inspelen van de buis waarbij het grootste deel van de levering weer retour afzender gaat. Alleen de beste zijn goed genoeg voor een Audio Research. Aan het einde van ieder productie proces wordt het eindproduct 2 nachten getest en ingespeeld waarna Warran Gehl het model persoonlijk aansluit en klankmatig inspecteert. Met de functieomschrijving van Aural Evaluator op de loonstrook moet Warren echt wel de allermooiste baan ter wereld hebben. Het maakt Audio Research misschien wel tot het ultieme audiofiele merk. 

AUDIO RESEARCH

Impressie van de line-up

Audio Research LS28SE Line-Stage

Audio Research PH9 Phono Stage

Audio Research Reference 6SE Line-Stage

Audio Research Reference 80S

Audio Research Reference Phono 3SE

Audio Research Reference 160M Mono Amplifier

Audio Research Reference 160S Stereo Amplifier

Audio Research VT80SE Stereo Amplifier

Bekijk de prijslijst

WIJ STAAN VOOR U KLAAR

bezoek ons experience Center
ONZE CONTACTGEGEVENS

Official BeNeLux Distributor

AUDIO RESEARCH DEALERS