WILSON AUDIO – TIMING IS EVERYTHING

Wilson Audio. Een naam die in de wereld van High End audio gelijk staat aan door functie gevormde precisie instrumenten met pure, onvervormde en compressievrije muziekreproductie als het ultieme doel. Een streven dat door het Amerikaanse engineering team tot een kunstvorm is verheven met een mate van perfectie die simpelweg uniek te noemen is. Wilson Audio wordt onder andere geroemd om haar kracht, timing en laagweergave. Kwaliteiten die een directe reflectie zijn van de fysieke vormgeving van de luidspreker en hand in hand gaan met imposante gestaltes.

Elke luidspreker wordt gevormd door een complexe optelsom van alle aanwezige luidspreker units. Wilson Audio heeft hierover een duidelijke denkwijze ‘timing is everything’. De onderlinge afstand en daarmee looptijd van de verschillende luidspreker units worden volgens nauwkeurig uitgezette richtlijnen geoptimaliseerd. Een handmatig proces met een ongekende coherentie en integratie als gevolg. De alles overstijgende en gelimiteerd gebouwde WAMM Master Chronosonic weerspiegelt de meest compromisloze gewaarwording van deze filosofie die in basis ten grondslag ligt aan elk ontwerp. Net als de lens van een camera laten de luidsprekers van David Wilson zich mechanisch exact op de luisterplek focusseren met een tonale balans, diepte werking, microdynamiek maar vooral ongekende muzikale schoonheid en precisie als dankbaar resultaat.

Wat voor David Wilson ooit begon als een prestigieus project voor eigen gebruik groeide uit tot misschien wel de meest legendarische luidspreker ooit – de Wilson Audio WATT. Zijn commerciële introductie omstreeks 1985 markeerde de start van Wilson Audio. David’s obsessieve drang naar perfectie dicteren ieder facet van het ontwerp- en bouwproces dat volledig in eigen huis uitgevoerd wordt. Vandaag wordt Wilson Audio geleid door David’s zoon, Daryl Wilson. Letterlijk opgegroeid tussen de luidsprekers en gezegend met het unieke analytische karakter van zijn vader bouwt hij met Wilson Audio luidsprekers die wereldwijd als het hoogst haalbare gezien worden. Het DNA van Wilson Audio is in de jaren steeds verder fijngeslepen en geoptimaliseerd, maar nooit veranderd.

Silence between the notes

Muziek heeft een unieke kracht. Zorgvuldig samengestelde klanken bouwen zich op tot het crescendo voordat ze uitsterven in het oneindige. Iedere noot wordt gecontrasteerd door stilte. Een natuurlijke dynamiek die vrijwel altijd in meer of mindere mate beperkt wordt door de luidspreker. Kastresonanties en ongewenste energieopslag verkleuren de klank en vertroebelen fijne nuances. Wilson Audio luidspreker behuizingen zijn daarom verre van conventioneel. Niets aan de klank van de opname toevoegen en niets weglaten, dat is Wilson Audio’s ideaal. Elk materiaal heeft haar eigen resonantie patroon, de kunst is om de effecten daarvan zo goed mogelijk te controleren en minimaliseren. Wilson Audio ontwikkelde daarom haar eigen kastmateriaal. Geen hout, geen MDF, geen aluminium maar een speciale composiet samenstelling die door de jaren steeds verder geoptimaliseerd is. Door Wilson Audio X, S en V materiaal genoemd worden de massieve panelen in eigen huis middels CNC gestuurde freesmachines en een team van kunstenaars omgevormd tot luidsprekerkasten met ongekende stijfheid. Hoewel extreem arbeidsintensief en kostbaar zijn de klankmatige resultaten simpelweg onovertroffen. Elke toon behoudt zijn natuurlijke klankkleur en dynamische expressie om muziek in al haar schoonheid te laten communiceren.

Timing is everything

Geluid is een complex fenomeen. Een realistische reproductie van het origineel is nog gecompliceerder. Wilson Audio is er van overtuigd dat de sleutel naar muzikale perfectie verscholen ligt in het tijdsdomein. Een luidspreker kan de opname pas in al haar realisme openbaren als alle componenten volledig samensmelten tot één geheel. Elke Wilson Audio is een weerspiegeling van deze filosofie, gericht op een optimale integratie van alle aanwezige luidspreker units. Iets wat met een conventionele vlakke baffle volgens Wilson Audio simpelweg onmogelijk is. Daarom is iedere Wilson Audio luidspreker mechanisch exact op de luisterplek afgesteld. Vast, op basis van een door Wilson Audio gesteld gemiddelde zit afstand en hoogte – zoals bij de SabrinaX en de Yvette – of nog verfijnder middels onafhankelijk instelbare modules voor de verschillende drivers zoals in de Sasha DAW en ALEXX V. Een minimaal verschil tussen de fysieke afstand van oor naar tweeter en van oor naar midrange is het ultieme doel. Alleen dan bereikt een over de drivers verdeelde impuls de luisterplek gelijktijdig en is het oor in staat om het muzieksignaal perfect te reconstrueren. Het maakt het luisteren naar een luidspreker van Wilson Audio tot een muzikale beleving van ongekende realiteit, alleen overtroffen door het originele evenement zelf.

WILSON AUDIO

Impressie van de line-up

WILSON AUDIO SABRINA X

WILSON AUDIO YVETTE

WILSON AUDIO SASHA DAW

WILSON AUDIO ALEXIA 2

WILSON AUDIO ALEXX V

WILSON AUDIO CHRONOSONIC XVX

WILSON AUDIO WATCH CENTER

WILSON AUDIO TUNE TOT

Bekijk de prijslijst

WIJ STAAN VOOR U KLAAR

bezoek ons experience Center
ONZE CONTACTGEGEVENS

Official BeNeLux Distributor

WILSON AUDIO DEALERS