De wortels van JBL zitten diep verankerd in de historie van Cinema. De vroege dagen van film waren geluidloos totdat James B. Lansing daar in het begin van de jaren 1930 verandering in bracht. Sinds die dag zijn JBL en Cinema onlosmakelijk met elkaar verbonden. JBL is hét geluid van de Cinema. Met ’s werelds meest gerenommeerde bioscoopzalen als referentie schaalt JBL Synthesis de meeslepende ervaring van bioscoop geluid terug naar verfijnde systemen voor persoonlijk gebruik.

De kracht van Cinema is fascinerend. Een samenspel van beeld en geluid sleept je mee in een wereld van illusie en doen je even vergeten waar je bent. Het visuele spektakel van de film is verloren zonder zintuigen prikkelend geluid. Spanning, ontroering, angst, opluchting al je emoties worden aangesproken dankzij geluid. Geluid maakt je deel van de film. En voor die intense beleving is er maar één echte specialist – JBL Synthesis.
Professionele componenten, geavanceerde DSP en kalibratie systemen en een onophoudelijke research naar de meest realistische weergave van geluid vormen het DNA van JBL Synthesis. Kracht puttend uit de ervaring van professionele bioscopen ontwikkeld JBL Synthesis oplossingen van kleine Home Cinema systemen tot en met toegewijde, alles overtreffende privé bioscopen met meerdere zitplaatsen. Luxueuze Home Cinema systemen die zelfs de meest extreme commerciële bioscoop in de schaduw achterlaat. Altijd op gemaakt voor de specifieke ruimte en perfect gekalibreerd door onze specialisten. Wanneer alleen het allerbeste genoeg is. JBL Synthesis.

De wortels van JBL zitten diep verankerd in de historie van Cinema. De vroege dagen van film waren geluidloos totdat James B. Lansing daar in het begin van de jaren 1930 verandering in bracht. Sinds die dag zijn JBL en Cinema onlosmakelijk met elkaar verbonden. JBL is hét geluid van de Cinema. Met ’s werelds meest gerenommeerde bioscoopzalen als referentie schaalt JBL Synthesis de meeslepende ervaring van bioscoop geluid terug naar verfijnde systemen voor persoonlijk gebruik.

Wanneer alleen het allerbeste genoeg is. JBL Synthesis.

GELUID MAAKT JE DEEL VAN DE FILM. EN VOOR DIE INTENSE BELEVING IS ER MAAR ÉÉN ECHTE SPECIALIST – JBL SYNTHESIS.

JBL Synthesis in-wall solutions

De expertise gaat verder dan het scheppen van een ultieme film of bioscoop beleving. JBL Synthesis’ in-wall oplossingen laten zich namelijk ook perfect toepassen voor de meest veeleisende liefhebber die alles in al haar kracht en glorie wil horen maar niets wil zien. Met compressie drivers voor de midden en hoge tonen zijn de JBL Synthesis inbouw oplossingen een unieke en bijzonder energieke afwisseling op de veelal eenvoudige inbouw alternatieven van andere fabrikanten. Hoog belastbaar, vervormingsvrij, dynamisch en kristalhelder.

JBL Synthesis in-wall solutions

Hoog belastbaar, vervormingsvrij, dynamisch en kristalhelder.

JBL Synthesis High-End Floorstanding models

JBL Synthesis is ook absolute high-end audio met een professionele ruggengraat. Hoorn geladen compressie drivers zijn in de professionele wereld meer regel dan uitzondering maar worden in high-end luidsprekers maar zelden succesvol ingezet. Daar vormt JBL al jaren een uitzondering. Als absolute pionier van de hoornluidspreker hebben de ingenieurs in Northridge – nauwlettend samenwerkend met JBL’s professionele tak – de compressie driver verfijnd tot een meesterwerk waarvan de JBL Synthesis Everest het meest toonaangevende voorbeeld is. Die kennis vloeit door in de diverse vloerstaande- en studio modellen die de line-up rijk is. Allen met een ongekende dynamiek, controle en neutraliteit die het gevoel van de ‘live’ beleving als geen ander weten te benaderen.

JBL Synthesis Classic models

In de jaren 70 van de vorige eeuw werd menig album geproduceerd via de dynamische klanken van een JBL Studiomonitor. Al snel werden James B. Lansing’s 4310 luidsprekers de referentie van de professionele studio. Op een bepaald moment stonden er alleen al in studio’s in de Verenigde Staten meer JBL Monitoren te draaien dan alle andere merken bij elkaar. Die droge, dynamische en crispy ‘West Coast Sound’ zou niet veel later zijn weg vinden naar een model voor thuis. Met een voor die tijd opvallend modern front maar dezelfde driver bezetting en iconische L-Pad toonregeling was er een klassieker geboren – de JBL L100.

De L100 bracht de referentie voor de studiodesk naar de sofa voor thuis en werd razend populair. Het was dé speaker van die tijd en cassette fabrikant Maxell maakte er met hun ‘blown away guy’ zelfs een geniale advertentie mee. Naast de L100 ontstonden er een aantal varianten zoals bijvoorbeeld de 4312. Nu, bijna 50 jaar later herintroduceert JBL deze fantasische klassiekers compleet met up-to-date techniek en minstens even hoge fun factor!

JBL SYNTHESIS CINEMA DEALERS

CinemaDream
info@cinemadream.nl
www.cinemadream.nl
Hulsterstraat 26A
4116 EZ Buren
06 24439917

JBL SYNTHESIS CLASSIC DEALERS

New Music
new.music@skynet.be
www.newmusic.be
343-345 chaussée d’Ixelles
1050 Bruxelles
0032-26477170

AudioLife
info@audio-life.nl
www.audio-life.nl
Hulsterstraat 26a
4116 EZ Buren
06-24380328

Alpha Brasschaat
alphabrasschaat@gmail.com
www.alphahighend.be
Bredabaan 1031
B-2930 Brasschaat
0032-36535101

Multifoon Hifi
info@multifoon.nl
www.multifoon.nl
Cleas de Vrieselaan 111B
3021 JH Rotterdam
010-2518888

Tune Inn
info@tuneinn.nl
www.tuneinn.nl
Laat 29a
1811 EB Alkmaar
072-5121196

Audio21
contact@audio21.eu
www.audio21.nl
Dorpsstraat 44
8181 HS Heerde
06-26048506

Technology Factory
info@technologyfactory.com
www.technologyfactory.com
Emiel Banningstraat 5
B-2000 Antwerpen
0032-32163934