THE JBL STORY

JBL is overal. Als pionier op gebied van geluidstechnologie in bioscopen begon James Bullogh Lansing zijn missie in de jaren 20 van de vorige eeuw. Vrijwel iedere bioscoop vertrouwde op zijn kwaliteiten. Het doopte JBL tot ‘the Voice of the Theater’. Die expertise vertaalde zich al snel in toonaangevende hifi luidsprekers voor thuis. Tegelijkertijd bleven de wortels van de professionele sound diep verankerd in het DNA van JBL. The Academy of Motion Picture Arts bekend van de Oscar uitreiking – JBL. ’s Werelds beste studio’s – JBL. Groot live concert – JBL. Altijd strijdend voor een sound met dezelfde drive en spontaniteit als ‘the real thing’. Dynamiek met hoofdletters dus.

In de jaren 70 was een professionele studio zonder JBL luidsprekers haast ondenkbaar. Niet veel later vonden de studio modellen met hier en daar een aanpassing ook de weg tot de huiskamer. Meest dankbare voorbeeld is de iconische JBL L100, één van de meest populaire luidsprekers aller tijden.

Ruim 70 jaar innovatie, talloze patenten en de onstuitbare drang naar echte live sound weerklinken vandaag in diverse lijnen. Ieder met een eigen specialisme maar aan elkaar verbonden door JBL’s professionele roots en ongekende skills, maar dan volledig geoptimaliseerd voor thuis.

The JBL Story

JBL is overal. Als pionier op gebied van geluidstechnologie in bioscopen begon James Bullogh Lansing zijn missie in de jaren 20 van de vorige eeuw. Vrijwel iedere bioscoop vertrouwde op zijn kwaliteiten. Het doopte JBL tot ‘the Voice of the Theater’. Die expertise vertaalde zich al snel in toonaangevende hifi luidsprekers voor thuis. Altijd strijdend voor een sound met dezelfde drive en spontaniteit als ‘the real thing’. Dynamiek met hoofdletters dus.

Ruim 70 jaar innovatie, talloze patenten en de onstuitbare drang naar echte live sound weerklinken vandaag in diverse lijnen. Ieder met een eigen specialisme maar aan elkaar verbonden door JBL’s professionele roots en ongekende skills, maar dan volledig geoptimaliseerd voor thuis.

MUZIEK OF FILM. KLASSIEK OF ROCK. JBL PLAATST JE ER MIDDEN IN.

JBL Synthesis – The Sound of the Cinema

De wortels van JBL zitten diep verankerd in de historie van Cinema. De vroege dagen van film waren geluidloos totdat James B. Lansing daar in het begin van de jaren 1920 verandering in bracht. Sinds die dag zijn JBL en Cinema onlosmakelijk met elkaar verbonden. JBL is hét geluid van de Cinema. Met ’s werelds meest gerenommeerde bioscoopzalen als referentie schaalt JBL Synthesis de meeslepende ervaring van bioscoop geluid terug naar verfijnde systemen voor persoonlijk gebruik.

De kracht van Cinema is fascinerend. Een samenspel van beeld en geluid sleept je mee in een wereld van illusie en doen je even vergeten waar je bent. Het visuele spektakel van de film is verloren zonder zintuigen prikkelend geluid. Spanning, ontroering, angst, opluchting al je emoties worden aangesproken dankzij geluid. Geluid maakt je deel van de film. En voor die intense beleving is er maar één echte specialist – JBL Synthesis.

JBL Synthesis is meer dan een goed product. Het zijn perfect op elkaar afgestemde systemen ontwikkeld vanuit de gedachte dat perfectie alleen haalbaar is als elke stap in de keten naadloos aansluit op de volgende. Synergie is het sleutelwoord van JBL Synthesis, schaalbaar van kleine ruimte tot grote zaal met tientallen stoelen. De filosofie van JBL Synthesis is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar kamer-akoestiek, psycho-akoestiek en jarenlange ervaring. Het team bestaand uit audio engineering legendes als Kevin Voecks, Floyd Toole, Sean Olive en Alan Deventier schreef diverse AES Papers over onder andere Sound Field Management die tot de dag van vandaag door de hele industrie als handleiding gebruikt worden.

Professionele componenten, geavanceerde DSP en kalibratie systemen en een onophoudelijke research naar de meest realistische weergave van geluid vormen het DNA van JBL Synthesis. Kracht puttend uit de ervaring van professionele bioscopen ontwikkeld JBL Synthesis oplossingen van kleine Home Cinema systemen tot en met toegewijde, alles overtreffende privé bioscopen met meerdere zitplaatsen. Luxueuze Home Cinema systemen die zelfs de meest extreme commerciële bioscoop in de schaduw achterlaat. Altijd op maat gemaakt voor de specifieke ruimte en perfect gekalibreerd door onze specialisten. Wanneer alleen het allerbeste genoeg is. JBL Synthesis.

JBL Synthesis – The Sound of the Cinema

De wortels van JBL zitten diep verankerd in de historie van Cinema. De vroege dagen van film waren geluidloos totdat James B. Lansing daar in het begin van de jaren 1920 verandering in bracht. Sinds die dag zijn JBL en Cinema onlosmakelijk met elkaar verbonden. JBL is hét geluid van de Cinema. Met ’s werelds meest gerenommeerde bioscoopzalen als referentie schaalt JBL Synthesis de meeslepende ervaring van bioscoop geluid terug naar verfijnde systemen voor persoonlijk gebruik.

GELUID MAAKT JE DEEL VAN DE FILM EN VOOR DIE INTENSE BELEVING IS ER MAAR ÉÉN ECHTE SPECIALIST – JBL SYNTHESIS.

JBL Synthesis in-wall solutions

De expertise gaat verder dan het scheppen van een ultieme film of bioscoop beleving. JBL Synthesis’ in-wall oplossingen laten zich namelijk ook perfect toepassen voor de meest veeleisende liefhebber die alles in al haar kracht en glorie wil horen maar niets wil zien. Met compressie drivers voor de midden en hoge tonen zijn de JBL Synthesis inbouw oplossingen een unieke en bijzonder energieke afwisseling op de veelal eenvoudige inbouw alternatieven van andere fabrikanten. Hoog belastbaar, vervormingsvrij, dynamisch en kristalhelder.

JBL Synthesis in-wall solutions

Hoog belastbaar, vervormingsvrij, dynamisch en kristalhelder.

JBL PREMIUM LOUDSPEAKERS

JBL Synthesis is ook absolute high-end audio met een professionele ruggengraat. Hoorn geladen compressie drivers zijn in de professionele wereld meer regel dan uitzondering maar worden in high-end luidsprekers maar zelden succesvol ingezet. Daar vormt JBL al jaren een uitzondering. Als absolute pionier van de hoornluidspreker hebben de ingenieurs in Northridge – nauwlettend samenwerkend met JBL’s professionele tak – de compressie driver verfijnd tot een meesterwerk waarvan de JBL Synthesis Everest het meest toonaangevende voorbeeld is. Die kennis vloeit door in de diverse vloerstaande- en studio modellen die de line-up rijk is. Allen met een ongekende dynamiek, controle en neutraliteit die het gevoel van de ‘live’ beleving als geen ander weten te benaderen.

JBL HDI SERIES

Zeg je JBL dan zeg je dynamiek. Geluid met een enorme overtuiging en power. Het hart van de nieuwe JBL HDI serie is de grote, gepatenteerde High Definition Imaging Waveguide. Niet zomaar een tweeter maar een compleet nieuw ontwikkelde JBL 2410H-2 compressie driver. Een technologie afkomstig van JBL Professional maar fijngeslepen voor high-end hifi weergave. Het verbetert het rendement van de tweeter waardoor er veel minder energie verloren gaat. De voorzijde van de compressiedriver is gekoppeld aan de HDI WaveGuide. Een speciaal gevormde hoorn die het rendement verder verhoogt en de afstraling controleert zodat je overal in de kamer van een geweldige klank geniet.
De JBL HDI Serie staat voor ongekende snelheid en precisie die tot nu toe voorbehouden was aan veel kostbaardere modellen van JBL. Van de compacte HDI-1600 boekenplank luidspreker tot de machtige vloerstaande HDI-3800. Muziek of film. Klassiek of rock. JBL HDI Series plaatst je er midden in. Met een enorme kracht en betoverend realisme.

JBL Synthesis Classic models

In de jaren 70 van de vorige eeuw werd menig album geproduceerd via de dynamische klanken van een JBL Studiomonitor. Al snel werden James B. Lansing’s 4310 luidsprekers de referentie van de professionele studio. Op een bepaald moment stonden er alleen al in studio’s in de Verenigde Staten meer JBL Monitoren te draaien dan alle andere merken bij elkaar. Die droge, dynamische en crispy ‘West Coast Sound’ zou niet veel later zijn weg vinden naar een model voor thuis. Met een voor die tijd opvallend modern front maar dezelfde driver bezetting en iconische L-Pad toonregeling was er een klassieker geboren – de JBL L100.

De L100 bracht de referentie voor de studiodesk naar de sofa voor thuis en werd razend populair. Het was dé speaker van die tijd en cassette fabrikant Maxell maakte er met hun ‘blown away guy’ zelfs een geniale advertentie mee. Naast de L100 ontstonden er een aantal varianten zoals bijvoorbeeld de 4312. Nu, bijna 50 jaar later herintroduceert JBL deze fantastische klassiekers compleet met up-to-date techniek en minstens even hoge fun factor!

JBL SYNTHESIS CINEMA DEALERS

CinemaDream
info@cinemadream.nl
www.cinemadream.nl
Hulsterstraat 26A
4116 EZ Buren
06 24439917

JBL PREMIUM DEALERS

Hifi Solutions
info@hifisolutions.nl
www.hifisolutions.nl
Muiderstraat 13-17
1011 PZ Amsterdam
020-6232183

Sound Gallery
info@soundgallery.nl
www.soundgallery.nl
Noorderstationstraat 53
9716 AR Groningen
050-5775449

Tune Inn
info@tuneinn.nl
www.tuneinn.nl
Laat 29a
1811 EB Alkmaar
072-5121196

Multifoon Hifi
info@multifoon.nl
www.multifoon.nl
Cleas de Vrieselaan 111B
3021 JH Rotterdam
010-2518888

Rhapsody
info@rhapsody.nl
www.rhapsody.nl
Borneolaan 25
1217 GX Hilversum
035-6284644

Alpha Brasschaat
alphabrasschaat@gmail.com
www.alphahighend.be
Bredabaan 1031
B-2930 Brasschaat
0032-36535101

Mediaelectronics
info@mediaelectronics.be
www.mediaelectronics.be
Kromme elleboog 6
3191 Boortmeerbeek
0032-78760801

JBL CLASSIC DEALERS

New Music
new.music@skynet.be
www.newmusic.be
343-345 chaussée d’Ixelles
1050 Bruxelles
0032-26477170

AudioLife
info@audio-life.nl
www.audio-life.nl
Hulsterstraat 26a
4116 EZ Buren
06-24380328

Concerto-Audio
info@concerto-audio.nl
www.concerto-audio.nl
Utrechtsestraat 40
1017 VP Amsterdam
020-6222856

Alpha Brasschaat
alphabrasschaat@gmail.com
www.alphahighend.be
Bredabaan 1031
B-2930 Brasschaat
0032-36535101

Multifoon Hifi
info@multifoon.nl
www.multifoon.nl
Cleas de Vrieselaan 111B
3021 JH Rotterdam
010-2518888

Tune Inn
info@tuneinn.nl
www.tuneinn.nl
Laat 29a
1811 EB Alkmaar
072-5121196

Audio21
contact@audio21.eu
www.audio21.nl
Dorpsstraat 44
8181 HS Heerde
06-26048506

Technology Factory
info@technologyfactory.com
www.technologyfactory.com
Emiel Banningstraat 5
B-2000 Antwerpen
0032-32163934

Mediaelectronics
info@mediaelectronics.be
www.mediaelectronics.be
Kromme elleboog 6
3191 Boortmeerbeek
0032-78760801

de Groef Audio
info@degroefaudio.nl
www.degroefaudio.nl
Steentilstraat 26
9711 GM Groningen
050-3130760